top of page

NYHETSBREV - NOVEMBER 2023Velkommen til NOCRA sitt første nyhetsbrev!


Etter en fin anbefaling, så vi behovet for å etablere et nyhetsbrev!

Dette vil annonseres på vår facebooks-side hver måned, men kan også sendes til deg pr. mail, dersom du ikke er like aktiv på facebook. Send oss en PM hvis du ønsker dette.


Nyhetsbrevet er ment for å oppdatere dere alle om hva som rører seg i sporten, og for å forsikre dere om at dere ikke er glemt. For selv om det er stille fra vår kant i perioder, betyr det ikke at det ikke jobbes i kulissene. Ofte skjer det ting vi ikke kan annonsere, eller vi venter på respons fra ulike hold om ulike tema.ARRANGØRER OG LØP


Aller først ønsker vi å takke og gratulere alle arrangører som har kommet seg gjennom en tung og lang periode med Covid-19! Og som har arrangert fantastiske løp og gitt alle våre hinderløpere en skikkelig boost igjen! Tusen takk og gratulerer:


Barskingen

Bootcamp Survivor

Forest Run Elverum

Navy Race

Romerike Råeste

Totens Tøffeste

Trolljeger

og

Sola Obstacle Challenge, som debuterte som hinderløparrangør i år!


Flere av arrangørene har allerede lagt ut nye datoer for 2023. Sjekk siden for de norske arrangørene hvor disse datoene er oppdatert.NYTT TILSKUDD TIL ADMINISTRASJONEN


Vi ønsker også Jon Øivind Evje velkommen inn i administrasjonen. Han vil få hovedansvaret for paraidretten til Norges Hinderløputvalg.


Han er ny i hinderløp, samtidig som det ikke er helt ukjent for ham, som han forteller selv:

”Som barn vokste jeg opp med en far i forsvaret. Dette medførte at hinderløypene soldatene brukte til trening, ble min lekearena. Som liten gutt på 9 år mistet jeg høyre hånd i en ulykke. Dette medførte behovet for å finne mine løsninger på hindre som dukket opp, også hindrene i hinderløypa måtte forseres med min løsning. Erfaringen med å finne egne veier har alltid vært viktig når jeg senere har drevet med idretter som klatring, elvepadling og terrengsykling. Jeg håper noe av min erfaring fra å finne spesielle løsninger og utfordringer kan brukes inn i rollen som jeg skal ha i NOCRA”.


Jon vil bli kjent med hvordan para-hinderløp fungerer i utlandet, med tanke på fremtidige para-løp/puljer i Norge. Foreløpig er alle para-utøvere med i løp, sammen med alle andre funksjonsfriske utøvere. Og vil alltid ha en plass der. Men vi håper det på sikt vil satses mer på para-utøvere også i hinderløp, hvor de kan konkurrere mot hverandre, på profesjonelt nivå. Nederland er en av de få landene som er godt i gang med å satse på para-utøvere i eget land. Og vi ønsker at Norge skal følge tett etter, slik at vi er klare når de større mesterskapene får egne puljer, eller andre løsninger, for para-utøverne.NORGES HINDERLØPSUTVALG OG DRIFTEN


Det er noe forvirring rund Hinderløpsutvalget sin drift og virke. Vi ønsker derfor å klargjøre dette for dere, slik at dere vet hvilken rolle vi har i sporten.


Norges Hinderløputvalg er en administrasjon som blant annet veileder og bistår hinderløpklubber, arrangører og treningsanlegg, innenfor hinderløpsporten. Men det er ikke vi som etablerer eller drifter hinderløpklubber, løp eller treningsanlegg.


For at det skal bli arrangert løp og etablert treningsanlegg, er sporten avhengig av at alle hinderløputøvere melder seg inn i klubber som er underlagt NFIF. På den måten kommer det inntekter inn til sporten, som igjen kan benyttes til å bygge anlegg, etc. Vi oppfordrer derfor alle hinderløpere til å melde seg inn i en hinderløpsklubb, eller annen løpsklubb, tilknyttet NFIF.HINDERLØPKLUBBER


For øyeblikket er det kun Midgard Hinderløpsklubb, av alle hindersløpklubber som er underlagt NFIF. Og alle som ønsker, er hjertelig velkommen til å melde seg inn der. Vi oppfordrer også alle andre hinderløpsklubber til å organisere seg, for å øke medlemsmassen og for å fordele kapasiteten. Er du medlem av en hinderløps


klubb, eller drifter en klubb som ønsker å organisere seg, ta kontakt for veiledning.NM-komite – 2023


Nå setter vi alle kluter til for å få på plass NM i 2023. I den forbindelse har vi søkt etter folk som ønsker å sitte i NM-komiteen til NOCRA. Vi har fått inn gode søknader, og etablerer komiteen i disse dager. Vi annonserer komiteen på facbook snart, og i neste nyhetsbrev.


EOSF (det Europeiske Forbundet) og EM


Mange etterlyser informasjon vedrørende EM 2023. Foreløpig har vi ikke fått avklart nok, til at vi kan dele med dere. Vi avventer tilbakemelding på hvilke løp dere kan delta på for å kvalifisere dere. Foreløpig har det bare vært Bootcamp Survivor. Men vi vil minne om at det er NOCRA som i siste instans bestemmer hvem som får dra, da det er begrensede plasser. Dersom du har deltatt på andre løp i utlandet, og tror du har blitt kvalifisert, er det viktig at vi får høre fra dere.Følg oss, og vi holder dere oppdatert!


Norges Hinderløputvalg

218 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page