top of page

NOCRA blir en del av Norges Friidrettsforbund

Fra NFIF sine hjemmesider:

Norges Friidrettsforbund og Norges Hinderløpsforbund (NOCRA) har lenge vært i dialog vedrørende en potensiell tilslutning av sistnevnte i NFIF. Nå er Hinderløp blitt en del av friidrettsfamilien.


I 2019 tok Norges Hinderløpsforbund kontakt med NFIF med et ønske om å tilslutte seg NFIF og etablere sin aktivitet i mer ordnede og organiserte former. Etter en positiv og god prosess over lengre tid, ble Hinderløp formelt tatt opp av Norges Friidrettsforbund fra 1. januar 2021.


- Vi er stolte over å ha signert tilslutningsavtalen med NFIF. Gjennom samarbeid kan vi endelig formalisere Hinderløp som offisiell idrett i Norge, sier leder i NOCRA Hege Jeanette Henriksen.


Generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund er også glad for at hinderløp (OCR) er blitt en del av norsk friidrett, og mener at hinderløp passer godt sammen med friidrettens øvrige aktiviteter.


- NFIF ønsker at alle beslekta aktiviteter skal være med under paraplyen Norsk Friidrett og at vi inkluderer nye trender.


Han tror også at friidretten kan lære av Hinderløp sine arrangementskonsepter som han mener er både innovative og framtidsretta.


- Vi ser fram til godt samarbeid rundt utviklingen av hinderløp i Norge og ser fram til at covid-19 situasjonen endrer seg slik at vi igjen kan møtes på arrangementer, avslutter han.


Hva er Hinderløp?

Hinderløp sies å være verdens raskest voksende sport, og på verdensbasis har den flere deltagere enn både maraton, halvmaraton og triatlon til sammen. I Norge ble det i 2019 arrangert rundt 20 ulike løp, der det største samlet over 4000 deltagere.


Hinderløp kan være alt fra korte og hinderintensive løp (for eksempel Ninja Warrior) til maratondistanse med 100 hindre underveis. I Norge er det vanligste mellom 5 og 10 km terrengløp med 15-30 hindre. Hindrene varierer fra styrke (for eksempel løfte eller dra med seg), kroppskontroll (for eksempel balanse eller smidighet), teknikk (for eksempel klatring), eksplosivitet (for eksempel over høye vegger), presisjon (for eksempel spydkast).

Internasjonalt er det World OCR (det internasjonale hinderløpsforbundet- OCR - Obstacle Course Race) som jobber med over 60 landsforbund. Under World OCR finner vi OCR Europe, som er det Europeiske forbundet. OCR er allerede tatt opp i det svenske og danske friidrettsforbundet.


Hvilke konsekvenser får dette?

Som en konsekvens av innlemmelsen, vil både nye og eksisterende hinderløpsklubber kunne melde seg inn i NFIF, eller melde seg inn i lokale friidrettsklubber. Alle deltagere vil dessuten kunne benytte seg av lisensmodellen og den medfølgende forsikringsordningen, og arrangementene vil kunne approberes på terminlisten og være underlagt idrettens konkurranse- og antidopingbestemmelser. I tillegg til dette vil det bli opprettet et eget Hinderløpsutvalg som skal kunne innstille til landslagsuttak samt stå for avvikling av Norgesmesterskap, lik modellen man har for motbakke og ultraløp.


Hinderløpsutvalget består av:

  • Leder: Hege Jeanette Henriksen (hege@nocra.no)

  • Medlem: Caroline Nyhus (caroline@nocra.no)

  • Medlem: Geert-Jan Verhoeven (geert-jan@nocra.no)

  • Medlem: Line Hofoss Holm (line@nocra.no)

Vi ønsker Hinderløp hjertelig velkommen inn i friidretten, og ser fram imot masse aktivitet og et godt samarbeid.


81 views0 comments

Comments


bottom of page